top of page

Digitální transformace čeká i výrobní podniky

Updated: Mar 18

V dnešním rychle se rozvíjejícím světě je digitalizace klíčovým faktorem k efektivitě a inovacím. Přestože je na Slovensku i v České republice stále mnoho výrobních závodů a továren, které na svou digitální transformaci teprve čekají.


Proto jsme se v Data Tailors rozhodli aktivně podporovat digitalizaci výrobního sektoru. Ve spolupráci s Tableau, lídrem v oblasti analýz a reportingu, poskytujeme řešení, která transformují tradiční reporting výrobních procesů do inteligentních a efektivních analýz.


Jedním z aktuálních příkladů je i naše analýza výroby u našeho klienta RMS. Situaci ve výrobě jsme, kromě od počítače, ověřili i osobní návštěvou. Toto setkání na "místě činu" nám poskytlo užitečné informace pro náš projekt v Tableau. Výsledkem bude statistická interaktivní platforma pro kontrolu kvality.



Další výhodou použití analýz pro výrobní sektor je zajištění plánování prediktivní údržby strojů. Zjednodušeně řečeno je možné předvídat opotřebení jednotlivých dílů a účinně plánovat jejich výměnu. Využitelnost a životnost strojů se tedy automaticky zvyšuje.


Řešení s Tableau pro výrobní sektor tedy přinášejí:


  • přesné sledování aktuální využitelnosti strojů

  • prediktivní údržbu - prodloužení životnosti strojů

  • zvýšení produkce a efektivní řízení procesů na základě dat


Tableau a světoví lídři v oblasti výroby


bottom of page