top of page

Kdo jsme a jak pracujeme - to jsme probírali v článku pro Startit up


"Pracujeme jen na smysluplných projektech a Slovensku přinášíme moderní analytiku, BI s AI.”


Potkali jsme se v jedné firmě, kde nás osobní zkušenost přesvědčila, že chceme a umíme dělat věci jinak. Proto jsme uprostřed pandemie založili Data Tailors - vlastní startup zaměřený na moderní analytiku a BI (Business Intelligence). Dnes žijeme ve třech městech a společně se snažíme měnit svět dat.



Tomáš, Bratislava

"Naší cestu jsme začali na zelené louce. Předtím jsme všichni pracovali převážně v zahraničí a slovenský trh jsme znali spíše povrchově.

O to víc jsme chtěli přetavit naše bohaté zkušenosti do smysluplných projektů právě na Slovensku. A i když digitalizace u nás probíhá v plném proudu, zpracování dat a efektivní využívání informací zůstávají výzvou."

V hlavním městě tento rok Data Tailors ve spolupráci s Tableau uspořádali dvě akce pod názvem Datafest. Tyto setkání se zaměřovaly na prezentaci výsledků reálných analytických projektů a současně na nejnovější trendy a technologie v této oblasti. Akce přilákala odborníky, nadšence a profesionály v oblasti BI a analýz a poskytla platformu pro vzdělávání, networking a sdílení znalostí o strategiích a inovacích založených na datech.




Marek, Žilina

Společnost Data Tailors se pyšní více než půlstoletou zkušeností ve svém oboru. Jedním z jejích datových titánů je Marek Čerňanský, který tvrdí, že ve společnosti vaří především kávu. Jeho vize a přístup však mají rozhodující vliv na posun firmy vpřed.


"Úspěch v oblasti BI závisí na přesném čištění dat, důkladné transformaci a neustálé úpravě datových modelů. Tyto základní procesy jsou jako základy domu, bez nich nemůžeme dosáhnout spolehlivých výsledků a získat důvěru zákazníků,“ to jsou Marekovy slova, kterými se zamýšlí nad správným vedením datových projektů.”

„Naším klientům při hledání odpovědí na to, jaké rezervy mají jejich společnosti, doporučujeme využívat moderní analytické nástroje. Pro nás je jednoznačnou volbou Tableau, které vyniká schopnostmi unikátní vizualizace a nabízí pokročilé a hlavně rychlé analýzy. Jeho konektivita s různými zdroji dat, flexibilita a škálovatelnost z něj činí univerzální nástroj pro komplexní potřeby datových analýz.”


Filip, Praha


V listopadu se Data Tailors představili i v rámci velké mezinárodní konference Salesforce Innovation Day Prague, kde se malá slovenská firma ukázala mezi lídry trhu jako je Accenture, Enehano či FLO.


"“Nic není náhoda, přítomnost v Praze, byla předpremiérou naší činnosti v tomto městě. V novém roce otevíráme novou kancelář a tím rozšiřujeme naši působnost i do České republiky,” potvrzuje Filip Pokorný, CEO společnosti, který je pro klienty světovým expertem datové infrastruktury a architektury.





Informační transformace

Data Tailors vnímá data jako zdroj cenných informací, které pomáhají firmám transformovat do skutečných znalostí. Tím jim umožňují lépe předvídat tržní trendy, optimalizovat operace a vytvářet přizpůsobená řešení pro své zákazníky.

V dnešní době se transformace dat na znalosti stala neoddělitelnou součástí podnikatelského rozhodování. Integrace a zpracování různých typů datových zdrojů se stalo nezbytným pro efektivní rozhodování v rychle se měnících tržních podmínkách.

Automatizace zpracování dat a využívání nástrojů pro jejich vizualizaci přispívají k lepšímu porozumění komplexních souvislostí a podporují informované rozhodování v rámci společnosti.

Současná éra je definována nejen sběrem a analýzou dat, ale především jejich transformací do hodnotných výstupů ve formě příběhů nebo dashboardů. Tyto nástroje umožňují podnikům nejen lépe porozumět svým trhům a procesům, ale také generovat inovace a dosahovat růstu.

bottom of page